Пореден скандален ремонт в София събра обществено възмущение. Зоната за платено

...
Пореден скандален ремонт в София събра обществено възмущение. Зоната за платено
Коментари Харесай

София се оправда с Пътна полиция за паркинга на "Патриарха"

Пореден абсурден ремонт в София събра публично отвращение. Зоната за платено паркиране по ремонтирания поради метрото бул. „ Патриарх Евтимий “ са усилва фрапантно след отварянето му, като по него липсва бус лента и велоалея, макар че те са били планувани за създаване, сигнализира „ Спаси София “. От гражданското съдружие показват, че новото систематизиране на пространството по основния софийски булевард е в нарушаване на утвърдените проекти след реконструкцията придвижването по него да се разпредели по-справедливо сред колите, градския превоз, пешеходците и колоездачите.

„ Патриарха “ ще бъде голям паркинг. Град единствено и само за коли, без грам усъвършенствания за другите участници в придвижването. Огромни ленти за паркиране, които заемат мястото на три ленти за придвижване, тъй като ненаялите се от Центъра за градска подвижност и администрацията на Йорданка Фандъкова би трябвало да не престават да взимат пари от паркиране и нищо друго не ги интересува “, разясниха от неправителствената организация във Facebook.

Както с перките на акули по " Граф Игнатиев ", които месеци наред вбесяваха жителите, Столичната община се оправда за безумието на " Патриарха " с Пътна полиция. Оттам поискали краткотрайно да се обособят по-дълги паркоместа, защото в тях е непокътнат габаритът за велоалея от бул. „ Витоша “ до Петте кьошета. Велоалеята ще се осъществя следващата година. Това е направено по условие на Пътна полиция, с цел да се избегне оставането на нерегулиран сектор от пътното платно (200 метра от бъдещата велоалея), в границите на който може да възникне ПТП. По този метод при реализацията на велоалеята няма да е належащо премаркиране и пострадване на новоположената асфалтова настилка, обясниха от общината.

Преди ден настилката в този сектор беше възобновена и с нея е въведена новата организация на придвижване, която планува велоалея от южната страна и опция за отделяне на бус лента. Догодина велоалеята по бул. „ Патриарх Евтимий “ ще бъде изпълнена в целия сектор от бул. „ Витоша “ до Петте кьошета и това ще даде съгласуваност сред велоалеите на бул. „ Витоша “ и бул. „ Прага “, обясниха от " Московска ". 

" Изразяваме голямото си отвращение, тъй като от две години сме част от работна група на Столичната община, която реши, че след ремонта бул. " Патриарх Евтимий " ще има бус лента, велосипедни алеи и естествена лента за паркиране, като се резервират и две ленти за придвижване за коли. Визия за София и планът на арх. Геел също ясно споделят, че градът би трябвало да бъде за всички, освен за колите. Какъв е смисълът от безкрайни тактики и полемики за светлото бъдеще, когато никой не ги извършва ", възмущават се от " Спаси София " и упорстват проектът незабавно да се извърши.

 

Предистория

Части от булеварда бяха затворени преди повече от 3 година поради градежа на третия лъч на метрото. Оттогава до неотдавна бяха стеснени участъците от бул. „ Васил Левски ” до ул „ Хан Крум ” и от бул. „ Витоша ” до бул. „ Княз Борис III ”. Първоначално от общината оповестиха, че тапата по " Патриарха " ще продължи към 14 месеца. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР